Özel Makina İmalatı

Endüstriyel Makina İmalatı

Makine imalatı


Makine imalatı, endüstrinin her alanında kullanılan makinaların üretilme sürecidir. Süreç, makine tasarımıyla başlayarak kurulum ve satış sonrası yedek parça ve bakım hizmeti olarak devam eder. İmalat süreci, makinanın kullanılacağı işletmenin istek ve ihtiyaçlarına göre gerçekleştirilir.
Makine tasarımında ve imalatında dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Üretilen makinanın kullanacağı alan, en önemli noktadır. Daha sonra tesisin kapasitesi ve makinanın yerleştirileceği alan gibi detayların da dikkate alınması gerekir. Eğer farklı ve özelleşmiş bir kullanım isteniyorsa, özel makine imalatı hizmeti verilir.

Endüstriyel Makine Türleri


Makine imalatı kapsamında birçok üretim yapılabilir. En yaygın olan türler ise eksantrik pres makinalarıdır. Pres makinaları, işletmenin ihtiyaçlarına göre özel olarak da üretilebilir. Ayrıca otomatik ve yarı otomatik teneke kutu makinaları da sektörde talep görür.
Servo motorlu rulo sürücüler de endüstriyel makine türleri arasında yer alır. Otomotiv endüstri için fikstür, kalıp, hat sonu, kauçuk, fitil kesme, ekstrüzyon hatları vb. gibi bir çok alanda makina imalatı dies grup müh. tarafından yapılmaktadır.

Bunların yanı sıra gıda endüstrisi, otomotiv endüstrisi, kimya endüstrisi ve petrol endüstrisi uygulamalarına ihtiyaç duyulan makinaların da imalatı gerçekleştirilir. Tüm makinalar, işletmenin özelliklerine göre tasarlanarak en yüksek verim elde edilecek şekilde sunulur. Dayanıklı yapısı sayesinde, makinalar uzun ömürlüdür ve sorunsuz bir şekilde üretim sürecinde kullanılabilir.

Endüstriyel Makine İmalatı ile Gelen Fırsatlar


Endüstriyel makine imalatı birçok fırsatı da beraberinde getirir. Bunlardan en önemlisi, üretime yapılan katkıdır. Özel makine parkurları sayesinde birçok ürün tesis içerisinde rahatlıkla üretilebilir. İlk yatırım maliyeti yüksek gibi görünse de bu maliyet zaman içerisinde daha fazla gelire yol açar. Bu nedenle tesis içerisinde farklı makine türlerine sahip olmak fayda sağlar.
Tüm imalat sürecinde müşteri beklentileri göz önünde bulundurulur. Bunun sonucu olarak da müşterilerin beklentilerini tam olarak karşılayan makinalar ortaya çıkar. Aynı zamanda imalat süreci, satış sonrası destekle de devam eder. Zaman içerisinde yedek parça ve bakım gibi ihtiyaçlar doğabilir. Tüm bunlar süreç içerisinde eksiksiz olarak sağlanır.



Leave a Reply

Your email address will not be published.


Comment


Name

Email

Url